CONZOOM GRUPPE G

Seniorer

Ældre og de, som har brug for ekstra omsorg

Seniorer
Segmenter
/
Seniorer

Kendetegn ved gruppe G

Ældre pensionister og efterlønsmodtagere
Bor i alle typer boliger, oftest i provinsbyer
Samvirke og Komputer for alle
Troende og går gerne i kirke
Aktive på aftenskoler og til foredrag
Storforbrugere af TV, P1, P4 og ugeblade

Seniorerne er, med få undtagelser, alle godt oppe i pensionsalderen. Hele 95 % er over 66 år og enlige uden hjemmeboende børn. Uddannelsesniveauet afspejler normen fra den tid, de voksede op i, idet langt de fleste har klaret sig med grundskolen eller en erhvervsfaglig uddannelse. Til gengæld har de arbejdet sig opad gennem et langt arbejdsliv, hvor flere er endt med en god stilling. 

Ni ud af ti i gruppen er pensionerede, ledige eller gået på efterløn. Derfor er de flestes indkomst lavere end gennemsnittets. De, der stadig arbejder, tjener ganske godt. Boliglån og anden gæld er betalt ud, så gennemsnitsformuen for Seniorerne er højere end landsgennemsnittets. Der er også en mindre andel, der har fået råd til et sommerhus.

Nogle få af dem har forenings- eller erhvervsadresse hjemme; mest holdingselskaber og dernæst konsulentvirksomheder, hvor Seniorerne lever af at give andre gode råd fra en lang og aktiv erhvervskarriere.

Vores Seniorer bor overalt i landet, i både enfamilie-, række- eller kædehuse og lejligheder. To tredjedele ejer deres bolig, mens resten fortrinsvis bor til leje. Boligstørrelserne er meget varierende, og type G4 skiller sig ud ved at bo i ældreboliger, på plejehjem eller behandlingshjem. De behøver heller ikke at være seniorer, men de bor sådan, fordi de har et særligt behov. 

Næsten alle er i øvrigt af dansk herkomst. De spreder sig over alle socialklasser, dog med overvægt på arbejderklassen og underklassen.

Knap to ud af tre har stadig bil og hver sjette har endda to, måske fordi de ikke alle er lige mobile længere. Da er bilen nødvendig for at komme rundt. Mange besøger eller får besøg af venner og familie hver uge, mens resten gør det meget sjældnere. Her bydes der ofte på en kop kaffe og et stykke citronmåne, og en sjælden gang imellem også mad.

Nogle er fortsat meget aktive, men der er samtidig en stor andel, der aldrig deltager i kulturelle aktiviteter. De ser til gengæld meget tv; mest DR-kanalerne og TV 2, hvor TV 2 Charlie rammer plet i denne gruppe.

De nyder også at læse om de royale og de kendte. Det gør de i BILLED-BLADET, SE og HØR og andre ugeblade, som de gerne bytter sig til. Bladene giver også et godt overblik over, hvad der kommer i TV. De vil ikke risikere at gå glip af noget, selvom fjernsynet ellers ofte kører uafbrudt. Når det ikke er tændt, summer P1 eller P4 fra radioens højttaler. Et passende baggrundstæppe til avislæsning eller håndarbejde, som en del i denne gruppe hygger sig med. Avisen kan både være den lokale eller en af de store dagblade, gerne Kristeligt Dagblad. De mere livstilsinteresserede læser også mode-, mad- og boligmagasiner. Og så er der en del læsere af fagblade inden for særlige interesseområder. Ældre Sagen har naturligvis sine loyale medlemmer her.

Ikke overraskende er det i denne gruppe, at man finder flest, der aldrig bruger en computer. Men de der gør, lader til, gerne at ville lære nyt, for der er flere, der abonnerer på Komputer for alle. To ud af tre af disse går på internettet fra computeren.

Seniorer har råd og masser af tid. Tænk på det, når du vil kommunikere med dem.