CONZOOM GRUPPE F

Vid og velstand

Velstillede i attraktive storbylejligheder

Vid og velstand
Segmenter
/
Vid og velstand

Kendetegn ved gruppe F

Bor i attraktive lejligheder i metropoler
Varierede familieformer med stærk økonomi
Højt uddannelses- og beskæftigelsesniveau
Fokus på sundhed og miljørigtige produkter
Restaurantbesøg og hjemmemiddage
Stort forbrug, også af kultur

I storbyen møder du en mangfoldighed af mennesker, der har både Vid og velstand. De findes i alle aldersgrupper og har forskellige uddannelsesniveauer, men de, der har færdiggjort en videregående uddannelse, er overrepræsenterede. Halvdelen er singler og under hver tredje har børn. Hvor de yngste endnu ikke har stiftet familie, er de ældstes børn blevet voksne og er måske flyttet hjemmefra.

Vi finder typisk Vid og velstand i eftertragtende lejligheder på 70 til 115 m² i etagebyggerier, opført enten før 1940 eller efter 2003. Størsteparten er ejerlejligheder efterfulgt af andelsboliger. De ældre bygninger er ofte nænsomt renoverede og istandsatte. Det populære nybyggeri i moderne stilarter tangerer til egentligt liebhaveri. Boligerne er efterspurgte i de større byer, så de handles ofte til priser, der ligger langt over landsgennemsnittet.

Godt halvdelen er lønmodtagere i den høje ende. Over for dem står de, som nu er pensionister, studerende eller lønmodtagere på grundniveau. Rådighedsbeløbet er ganske højt, og en del over det gennemsnitlige i befolkningen, hvorfor Vid og velstand typisk også vil tilhøre storbyboernes højere socialklasser; hver tredje befinder sig faktisk i overklassen.

Mange har en fritidsbolig uden for byen. Det kan være rart at få lidt jord under fødderne og høre fuglene synge i sommerhuset, som ofte har en værdi på over to millioner kroner. Mere end hver sjette har registreret virksomhed på privatadressen, ofte som konsulenter, kunstnere, undervisere eller behandlere indenfor sundhed og velvære. Mange tager også del i et aktivt foreningsarbejde, hvor de som regel tager ansvar for fællesskaber i form af bestyrelsesposter. 

Vid og velstand har i mange tilfælde droppet bilen. Ikke fordi, de ikke har råd; men parkering er både dyrt og besværligt. Letbane og metro fører dem hurtigt rundt i byen, og ellers har de ikke noget imod at tage cyklen.

Flertallet af disse byboere er enten født i Danmark, inden for EU eller i et andet vestligt land. Du har måske mødt dem til et middagsselskab, for de besøger ofte deres venner. Når de selv inviterer på middag, kan de godt finde på til at servere noget særligt lækkert som en del af livsnydelsen.

At nyde livet i storbyen er de fleste af Vid og velstand også rigtig gode til. De går på museum, til kunstudstillinger, på biblioteket og i byen eller til koncerter.

Hjemme igen foretrækker mange at læse om politik, samfundsøkonomi og sundhed i de store dagblade. Men den vigtigste, daglige kilde til information, er nyhederne i TV. Når der er brug for underholdning, går de gerne i biografen eller henter gode film fra nettet. De holder også af at høre musik, men der er ikke så mange, der hører radio eller køber musik. Måske fordi en del har musikken med i deres mobilabonnement.

Som en del af gadebilledet er de meget modebevidste, og en del køber tidsskrifter og magasiner for at følge med i tidens trends. Det er også vigtigt at holde sig i form. Derfor vælger mange at gå i et fitnesscenter eller løbe en tur rundt om søerne, langs havnefronten eller i den nærliggende park.

Når du kommunikerer med dem, er det en god idé at appellere til deres vid fremfor deres velstand.