CONZOOM GRUPPE B

Komfort og hygge

Sociale og ligestillede gennemsnitsdanskere

Komfort og hygge
Segmenter
/
Komfort og hygge

Kendetegn ved gruppe B

Gennemsnitlige voksne familier
Ingen eller få hjemmeboende børn
Eje og leje i mindre huse og rækkehuse
Indkomst lidt under landsgennemsnittet
Lader sig gerne friste af et godt tilbud
Vild med dans og fredagshygge

Denne befolkningsgruppe lever komfortabelt i deres hyggelige enfamiliehuse eller rækkehuse. De udgør en ret gennemsnitlig del af den brede danske befolkning, og flyver ikke højere end vingerne bærer.

De befinder sig typisk i middel- og arbejderklassen. Uddannelsesniveauet er ikke så højt; 40 % er erhvervsfagligt uddannede og gruppen rummer mange lønmodtagere på grundniveau. En del har forladt arbejdsmarkedet og modtager nu efterløn eller anden form for pension. Dermed ligger husstandsindkomsten ofte lige under gennemsnitsindkomsten for befolkningen som helhed. Det giver måske ikke økonomi til den største komfort, men masser af tid til hygge og samvær.

De hyggelige og komfortable boliger er på 80 til 115 m². Rigtig mange er række- eller kædehuse fra midten af 80’erne, og de som ikke er almennyttige lejeboliger, handles ofte til en lavere pris end for det gennemsnitlige Danmark. Ofte ligger boligerne i mindre provins- eller landsbyer, men få af dem kan også findes i de største metropoler.

Haven fylder meget i Komfort og hygge-typernes liv, selvom den ikke altid er så stor. Inden døre tager de sig af reparationer og maling, og derfor er de også flittige byggemarkedskunder, især når de gode tilbud lokker. I øvrigt slapper de af med aktiviteter som at sy og strikke, fordi det er hyggeligt.

Over halvdelen af Komfort og hygge har bil, andre kører på knallert. En stor del er dog ganske godt bevendt med kollektiv transport, når de bevæger sig uden for hjemmets fire vægge.

De mener, at det er vigtigt og nødvendigt med et socialt sikkerhedsnet som det danske.